17 Haziran 2010 Perşembe

            SANATÇI VE OKURLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ...

Yaşadıkça öğreniyor, öğrendikçe düşünüyor, düşününce doğru bulduklarımızı uygulamaya çalışıyoruz.

12. sayıyı da geride bıraktık. Nitelikten ödün vermeden okur kazanmaya çalışıyoruz. Tam bir paradoks... Niteliğe önem verirsin okur uzaklaşır. Okura önem verirsin nitelik uzaklaşır...vesaire...

Dergimizin ilk sayılarında "yolumuz uzun" demiştim. Bu yolda  bazı tecrübeleri de ne yazık ki; hatalarımızdan ediniyoruz. "Ne hatası?" derseniz; 10. sayıda,  Ankara'dan  çizen Mehmet Baltaoğlu'nun desenine uysun diye Ertan Taşdelen'in şiirini daralttık. Haliyle, dizeler kırılarak düz yazı gibi alt-alta düştü. Taşdelen mütevazı davranınca biz de durumu olağan bulduk. Biçimi bozulsa da; bizim için şiir şiirdi. Nerden bilirdik?

Sadece Ertan Taşdelen mi? Kurbanımız şiir ve şairlerden, şiirini dergimizde ilk yayınladığımız Mevlüt Kırnapçı ve dergimizin içeriğine büyük katkısı olan Aziz Kemal Hızıroğlu idi. Sayfa boyutlarını eğip-bükerken, onların da yayımladığımız şiirlerinde kırılmalar meydana geldi. Ama onlar durumu suskunlukla karşılamadı. Kulağımız birazcık büküldü. Meğer şair dayağına ihtiyacımız vardı.

Yine Burak Özen'in fotoğrafıyla birlikte yayınladığımız şiiri için Kaya Taşçakmak'ın adını sayfaya koymadık.  Sitemi şöyle oldu: "Fotoğraf sahibinin adı sayfada var ama benim yok. Şiirimi fotoğrafa süs olarak mı kullandınız yoksa?" 

Şimdi "cahiliz" desek, "bu dergiyi siz mi çıkarıyorsunuz?" diyeceksiniz. "Cahil değiliz" desek yalan olacak. Sonuç olarak amaçla aracı karıştırdık. 

Sevgili Aziz Kemal Hızıroğlu ve Mevlüt Kırnapçı'ya eleştiri ve yol göstericilikleri için içten teşekkürlerimizi sunuyor, kırdığımız dostlardan tekrar-tekrar özür diliyoruz.

13. sayıda Aziz Kemal Hızıroğlu, Mevlüt Kırnapçı, Ertan Taşdelen; ayrıca Metin Altıok ve Kemal Özer'in şiirlerini tekrar ve kendi biçimleriyle yayımlayacağımızı belirtiyor, her tür eleştiriyi her zaman bekliyoruz.

Tecrübelerinizi bizimle paylaşmanız dileğiyle...Eylül'de görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder