5 Haziran 2010 Cumartesi


ZONKİŞOT'UN 12. ADIMI...
Dergimiz ilk adımını attığında Uğraş Dergisi'nin ardılı gördüğümüzü söylemiştik ZonKişot için.

12 sayı yayınlanan Uğraş Dergisi ve onun babası şair Mehmet Yılmaz Karaibrahimoğlu unutulmaz isim olmuşlardır kentimizde. Uğraş vererek-gönül koyarak yapılan işlere, izleyici kabul ettiğimiz halkımız elbette hakkını verir; kent tarihi, yeri geldiğinde, onu gündemine alır, eleştirir, değerlendirir, olumlu-olumsuz hesap sorar. Sanat-sanatçı, elbette böyle ilerler, bellekler tazelenir...

Ankara'dan eğitimci-yazar Müslüm Kabadayı, yerel sanat ve tarihin harmanlandığı dergimizi önemsiyor ve önemli katkılar sunuyor. Şair ve yazarları incelediği sunumlarıyla tanıdığımız Kabadayı, bu sayıda Mehmet Yılmaz'ı gündeme koymamızı sağlayan değerlendirmesini sundu. "Madeni İçinden Harlayan şair" başlıklı eleştiri yazısını ilgiyle okuyacaksınız.


   İki yeni isim var bu sayıda. Bolu'da başladığı fotoğraf çalışmalarına kentimizde devam eden Ömer Aydın ve kentimiz şairi Mevlüt Kırnapçı'nın ürünlerini izleyeceğiz.


Usta karikatürist Ayhan Kiraz kendi üslubunca geliştirdiği çizgi-öykülerine devam ediyor. Grafik sanatı konuşturan Kiraz'ın çizimlerinin ayrıntılarında dolaşacağız. 




 


Sivas'ı unutturmuyoruz. Onlar'ın eserleri her zaman toplumcu sanat yolunda önümüzü  aydınlatacak. Arka kapağımız onların anısına...Karikatür sanatçısı Kürşat Coşgun'un çizimiyle...


 


        Her adımda daha çoğalıyoruz; hem üreten sanatçılar hem de okurlarla... Her adımda deneyim kazanıyor, umudumuzu çoğaltıyoruz. 12. adımda andığımız sanatçılardan biri diyor ki; "...Nesimi der ki ey füze yapanlar / Acımasız zalim cana kıyanlar / Bırak ey yaşasın bütün insanlar / Barış güvercini uçsun Dünyada...
     Ozana bu dizeleri yazdıran ve illâ ki tüm sanatçılara ilham veren, soylu insan sevgisi değil midir? Ve değil midir ki; sanatın amacı da, bunu toplum sevgisi ve duyarlılığına evriltmek? 
    Öyleyse, ilk adımdan bu yana söylediğimizi tekrarlayalım...ZonKişot dostları düşleyin. Zira, cehaletten başka kaybedeceğimiz bir şey yok! 
( Düşlerinizi paylaşmak istiyoruz: ozlem-yucesan@hotmail.com , ozlemyucesan@gmail.com )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder