25 Mayıs 2010 Salı

ZONKİŞOT'UN 5. SAYISI MAYIS 2009'DA ÇIKTI !

Karikatürcü Mete Arif Tokmak editörlüğünde çıkan Zonkişot Dergisi'nde 5. sayıdan itibaren sorumluluk üstleniyorum.Büyük bir emeğin üzerine oturmakla beraber, kentimizin tek kültür-sanat yayınında yazı ve yorumlarımın dışında da ter akıtacak olmam beni mutlandırıyor.
Ülke düzeyinde ilimizin yetiştirdiği sanatçı Mehmet Yılmaz Karaibrahimoğlu'nun çıkardığı Uğraş Dergisi'nin ardılı görsek de Zonkişot'u, fazla böbürlenmeyeceğiz. İlkemizin ana ekseni mütevazılık olacak. Toplumun bir parçası olarak "toplumculuk" adına uğraş vereceğiz."Benci" düşünceyi sıyıracağız yakamızdan. Sanat başka ne için var ki..?
Kavganın alasının yapıldığı dünyamızda, ayakkabı boyacısının Zonkişot okuması gerektiğini söyleyecek kadar hayal gücüne sahip miyiz..? Yoz değerlerle çevrelendiğimiz günümüzde, her köşede, inadına sanat diyecek miyiz..? Sanatın, hayatımızın vazgeçilmezi, hatta adam olmanın gereği olduğunu herkese söyleyecek kadar cesarete ship miyiz..? Her atılan adımın, kundaktaki bebekten elden-ayaktan düşmüş yaşlı ve kimsesizlere sahaip çıkmaya kadar bir çok sonuç yarattığının ayırdında mıyız..?
"Bende Allah korkusu var" ya da "Ben özelleştirmeye, taşeronlaştırmaya karşı değilim; ama sosyal demokratım" "Oy ver seni 5 yıl yöneteyim" diyenler midenizi mi bulandırıyor..?
Günübirlik doğrulara göre hareket edenlere değil, emek vererek hak edenin çıkarlarına mı yönlendirme yapmak istiyorsunuz..? O zaman iradeniz, yazıp- çizdiğiniz Zonkişot olsun.
Zonkişot'u kültür-sanat dostu yazar ve duyarlı okurlarımızın katkılarıyla yaşatmak, düzenli, sürekli, nitelikli çıkarmak istiyoruz. Görüş, eleştiri ve önerilerinizi bekliyoruz.
                                                       Mayıs 2009 / Özlem Yücesan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder